Hunder i hundre; en hverdagsblogg 2016 – 02.08.2016

02.08.2016 – Tur igjen

Må bare legge ut noen bilder fra turen i dag. Pilou er for tiden i den morsomme alderen der Riesen vokser kjempefort og har lange bein som de ikke helt har kontroll på. I tillegg vokser jo også hodet fortere på lengden enn bredden slik at «snyteskaftet» ser super-langt ut og gir et konstant sorry uttrykk. Veldig sjarmerende alder dette her 🙂

31.07.2016 – Bærsesongen er i gang

Skogen bugner nå av blåbær, multe, bringebær og kantarell. Jeg syntes dette er luksus å ha i fryseren slik at jeg kan få litt smak av sommer når vinteren er på det kaldeste og mørkeste. Dette er super aktivitet samtidig som jeg lufter og mosjonerer hunder, så da blir det noen langvarige, men ikke så lange turer på hundene. De aktiviserer sg jo godt mens jeg plukker bær og det hender vi har noen diskusjoner når de har Riesenrace over et felt med kantareller 🙂

Turer med gjengen – 23.07.2016

Hundeflokken krever som vanlig sitt. Den siste uka har vi hatt mye varmt og lummert vær med litt regn og torden innimellom. Turene har derfor foregått litt utpå kvelden hvor både hundene og jeg syntes temperaturen er mer utholdelig – ikke veldig glad i varme noen av oss 🙂 Tutti’s valper nærmer seg 3 uker og damen er klar for å gå fra ungene sin litt for å komme seg ut på tur. Denne uka har hun derfor vært med litt igjen. Innimellom turer, foring og kos må det også til litt pelsstell og Anders å 10 år hjelper mamma med Melis 🙂 Under er bilder for den som vil.

Treg oppdatering – 03.07.2016

Dagene suser av sted og hjemmesiden kommer ofte bakerst i køen av alle gjøremål. Jeg har ikke ferie enda og denne uka har jeg, i tillegg til jobb, bygget drivhus, gjort litt finish på hundegjerdet mitt og forberedt fødestue på kjøkkenet før valpefødsel. Tutti er stor og tung om dagen, så jeg tror det blir godt for henne å få fødselen overstått. Jeg er veldig spent på hva magen skjuler og gleder meg til sommer-valper; blir deilig med valpelukt i huset igjen 🙂 Jeg forventer at fødselen er overstått innenfor det nærmeste døgnet og kommer tilbake med oppdateringer etter dette. Imens kan den som gidder se på litt bilder fra forrige helgs tur med gull-gutta og hundene.

Tur og atter tur – 19.06.2016

Med huset fullt av hunder så må det jo bare bli en del turer på denne dama. Det er jo heller ikke akkurat slik at dette er noe jeg ikke gjerne gjør 🙂 Alle årstider har jo sin sjarm og høsten er vel egentlig min favoritt, men jammen meg er det fint nå om dagen også med masse blomster og farger. Det blir jo litt i varmeste laget for svarte hunder om dagen, så jeg prøver å legge turene til steder hvor det er vann så de kan bade, avkjøle seg og drikke. De elsker dette, så får det jo heller være at man har like mye grus som i en middels stor sandkasse på gulvet når de tørker. Jammen meg godt an man ikke har støv på hjernen og gjester med hvite bukser bør kanskje stå midt på gulvet her i huset 🙂

Tutti er jo drektig og har igjen ca 2 uker til fødsel. Hun begynner å bli tung og deltar ikke i den mest viltre leken om dagen, men er glad for å komme seg ut på tur og hun skal jo være i god form til fødsel og valpekull. Hun er ikke kjempestor enda, så jeg tror ikke det blir noe veldig stort kull, men det får jeg vite om ca 2 uker og fram til da må jeg smøre meg med tålmodighet, glede meg til små i huset igjen og gjøre alle forberedelser. Det ekstra gulvbelegget skal inn igjen på kjøkkenet, valpekassa skal finnes fram og vaskes og kluter for å tørke små valper skal ligge klare. Alt dette har jeg litt tid til enda, og imens skal vi nyte sommeren. Under er som vanlig noen bilder for den som ar lyst til å se hunder i fri dressur 🙂

Long time, no update 12.06.2016

Tiden flyr med travle dager. Som nevnt sist har jeg bygget gjerde for hunder og jeg har vært i et par konfirmasjoner. Anders og jeg har vært en tur i Legoland og besøkt Jan og Helle på Kennel Maren Brems hvor vi fikk med oss en liten skatt (Riesenvalp) hjem. Denne helgen har jeg vært en snartur på Oppdal for utstilling, så neste helg blir det ro i heimen og kvalitetstid på Toten tror jeg. Jeg har jo rukket å fotografere en hel del innimellom «slagene», så under er masse bilder fra diverse turer.

 Hjemme i hagen

Tur på Toten

Tur på Dovrefjell

Mer tur på Dovrefjell

Pilou’s første dag i Norge

Tur på Toten med blomster og noggo attåt

Langhelg igjen; pinse og 17.mai

Er vel egentlig ikke så mye å si om denne langhelga; bildene taler for seg – turer i vårvakker skog er vel det hundene og jeg gjør mest av for tiden. Ellers holder jeg på å bygge gjerde rundt deler av tomta mi slik at hundene kan løpe litt ute, uten at jeg må passe på dem hele tiden. Tungt arbeid å bygge gjerde så det går vel ikke super-fort, men det går framover 🙂

Langhelg – 08.05.2016

Ettersom det var Kristi himmelfartsdag på torsdag var det fri på jobb. Etter en litt hektisk arbeidsperiode følte jeg behov for litt langfri og avspaserte fredagen slik at jeg fikk skikkelig langhelg. Dette tror jeg både hundene og hagen har satt like stor pris på som jeg selv har gjort 🙂 Hundene har fått lange, gode turer og hagen har fått en god start på vår-pussen, noe som er veldig nødvendig etter vinter med etterlatenskaper fra 6 hunder 🙂 Jeg har i tillegg noen prosjekter med gjerde og drivhus som jeg nå er i gang med. Ellers har jeg parret Tutti i uka som har gått og oppdatering om dette ligger på egen siden under Z-kull. Håper dette gir resultater da det hadde vært veldig koselig å hatt sommer-kull og jeg har som vanlig store forventninger til det planlagte kullet 🙂

Under er masse bilder av hundene fra uka som har gått. Det har vært turer både på Mjøsstranda og i skogen og jeg må bare ta med et bilde av et gjerde jeg selv syntes er både genialt og fint – det er bygget av gjerdestolper og kvist/kvast som jeg har skjært ned. Det finnes vel finere gjerder, men dette står mot en skråning som ellers ikke er pen og det er jo toppen å bruke hageavfall til noe man trenger.

Vi har feiret 1.mai i skogen – 01.05.2016

Det nærmer seg «unntakstilstand» her hjemme ettersom Tutti er på vei inn i høyløp, men enn så lenge er det stille og rolig her. Tolstii er en dreven og fornuftig herremann på snart 11 år og vet eksakt når i løpetiden det er noen vits i å mase på damene. Nico, derimot, nærmer seg 2 år og er vel ikke fullt så fornuftig selv om han er rimelig samlet enda. Han er litt «tenårings-gutt» og er alltid beredt, så han treffer ikke sin mamma Tutti om dagen for å si det sånn 🙂

Det er en uke siden forrige oppdatering av denne «dagbok, blogg, bilde-spam siden» og jammen har det hopet seg opp noen bilder igjen:-)

 Turoppdatering – 24.04.2016

Hjemmesiden min har ligget nede noen dager og da har jeg jo fått samlet opp masse turbilder fra den siste uka. Det er så deilig med de lange, lyse ettermiddagene vi har utover våren, så da blir det turer og fotografering av hundene 🙂

Jeg er jo nesten oppvokst i strand-kanten av Mjøsa og nå om våren er det veldig fint før vannet stiger når smeltevannet kommer fra fjellet. Sist helg var jeg derfor på Kongsrudskjæra med ungene og hunder. Denne plassen er ekstra spennende fordi det er veldig mye fossiler å finne der. Vi hadde en fin dag med hundebading, fossil-leting og pølsegrilling på bål.

Denne helga har Tutti fått en etterlengtet «make-over», så hun er nå kort-kort i pelsen. Hun belønnet meg for innsatsen med å få løpetid 1,5 måned for tidlig, så i dag har eier til den tiltenkte vordende far blitt kontaktet. Tiden får vise om det blir små barte-babyer her utpå sommeren.

Under er masse bilder fra den siste ukas turer.

O’ du herlige vår – 09.&10.04.2016

Denne helgen har det vært et alldeles nydelig vårvær og jeg har kost meg med lange turer i skogen med hundene. Man merker at hundene også trives med vår; èn ting er jo alt deilig, grisete gjørmevann som de kan løpe, leke og drikke i, men det dukker jo også fram en hel del lukter og andre spennende saker som elgmøkk og andre delikatesser de kan kose seg med 🙂 Jeg orker ikke å kjefte og smelle for å unngå at de spiser litt «delikatesser», så jeg soler meg og skjegg-grisene spiser dritt 🙂 Vi passerte en ned-raset løe og hundene tok seg da en økt med egentrening av «ruinhund» – de sjekket ut under, oppå og rundt hele den sammenraste bygningen med stor interesse og uten reaksjoner på ustabilt underlag. Vi hadde i alle fall noen herlige turer og i dag var «de sorte» og jeg ute i 4 timer. Skulle hatt det slik hver dag gitt 🙂

Dette med pelsstell er jo en ganske krevende bit på Schnauzer-rasene, men takke meg til å ta jobben med å trimme pels så lenge jeg slipper masse røyting inne. Tiden man bruker til trimming er jo også en god måte å få gått over hele hunden regelmessig og det er god lederskapstrening. Mange tror jo at trimmingen er smertefullt for hundene, men mine hunder ser ut til å kose seg på bordet og nyte alene-tiden med «mamma». Nico og Vixen er nå helt ned-trimmet, mens de to gamle, Tolstii og Jonne er klippet ned. Når jeg nå får tatt ned Tutti er jeg i rute fram til neste runde 🙂 I ettermiddag var Black Emac Your Yahoo – Saga her for en runde på trimmebordet og hun er blitt en veldig søt, liten frøken. Eier Elin er i full gang med trening, så dette blir spennende å følge med på i årene som kommer.

Under er masse bilder fra helga for den som gidder.

Helg og vår – 03.04.2016

Våren er kommet for fullt her på Toten selv om vi hadde litt snøvær denne uka. Det er fortsatt en del snø, men også masse vann. For «grisete» hunder er dette helt strålende og de flyr våryre så møkka spruter rundt ørene på både dem og meg 🙂 Denne helga har vært brukt til litt turer som vanlig, men jeg ha også fått tatt en hardt tiltrengt nedtrimming av Nico og Vixen. Under er bilder fra helga.

Bilder fra i dag – 25.03.2016

Melis var i dag med på tur med Tolstii, Jonne og Vixen. Tolstii og Jonne blir jo 11 år i 2016 begge to, så det går ikke riktig så fort og vilt for seg som når de unge Riesenschnauzerne er på tur. Jonne og Melis er jo sånn ca like store også 🙂 Gubben Tolstii blir 11 år i juni så han er en godt voksen herremann, men er stadig i form når han kommer ut på tur. Han sover mye når han er inne, men i skogen skal ikke elgen føle seg alt for trygg enda 🙂 Under er bilder fra i dag og det er mange av Melis… Denne valpen har så mange «funny faces» og rare ørestillinger så hun er virkelig artig å fotografere.

Turdag og påskestart – 24.03.2016

Under er masse turbilder fra i dag (og noen fra forrige uke). En god stund siden jeg tok meg tid til å oppdatere hjemmesiden, så da har jeg jo mange bilder å dele ettersom jeg tar bilder på alle turer jeg er ute. I dag var Melis med i skogen for første gang, så da er det jo mange bilder av henne. Moro å fotografere en hund som ikke er svart også 🙂  Under er et utvalg.

Black Emac Xolid Xo – Varg 23.03.2016

Varg har nå fått seg et nytt hjem hos ei Riesen-vant dame på Sørlandet. Vi krysser fingrene for at dette går bra og ønsker begge to lykke til! Han skjønte nok ikke helt hva som skjedde og ville bli med meg, men rapport fra ny eier beretter om en gutt som ser ut til å slå seg til ro og som sov i kurven sin på soverommet hele natta. Under er noe turbilder av Varg den siste uka her på Toten.

Ny baby i hus – 05.03.2016

Jeg har en tid ønsket meg en Engelsk Springer Spaniel og i dag ble det en realitet. Anders og jeg var i Rakkestad hos Vibeke – Kennel Millside og hentet hjem den usannsynelig søte Millside’s Hot Sunshine – Melis. Både Anders og jeg er helt betatt. Melis er frekk som bare det og hamler opp med Riesenschnauzerne i huset så det stå etter. Jeg trodde på forhånd at slik valper uten bart var snillere enn de med, men der tok jeg skammelig feil gitt. Vi har sår på hender og sko over hele huset, men hva gjør vel det når man er søt som sukker og heter Melis 🙂

Ny Baby i hus….. på Gotland – 02.03.2016

Mine gode venner på Gotland; Ann og Pärre – Kennel Limerock og jeg har kjøpt hund sammen. Skjønnheten heter Odessa de Pomerland – Enya, og skal bo, koses med og trenes hos Ann og Pärre. Takk til Miguel på de Pomerland kennel for en stabil og trygg liten frøken. Hun taklet flyturen på strak labb og har inntatt Gotland med storm til de voksne hundenes fortvilelse 🙂 Skal bli spennende å se hva Ann får ut av dette uværet av en valp 🙂

Flere turbilder – 22.02.2016

Denne helgen har det igjen vært lange turer med hundene. Lørdag formiddag hadde jeg Black Emac Your Yahoo – Saga fra siste kull på pelsstell og hun var blitt til en søt, ung frøken med et stabilt gemytt. Under er bilder av en nytrimmet og -klippet Saga.

Senere på dagen ordnet jeg tre av mine hunder til utstillingen i Bø, pakket alt «stash» i bilen og var ferdig med det hele kl 00.30. Jeg skulle reise av gårde 06.30 og klarte å våkne 07.15. Dermed ble det ingen utstilling på meg denne helgen 🙁 Med glatte veier på Østlandet tok jeg ikke sjansen på å prøve å kjøre inn den tapte tiden, så da ble det heller tur-dag. Hundene syntes sikkert det var en helt OK «change of plan» og det syntes vel kanskje jeg også 🙂

 

Ut på tur med hele gjengen – 14.02.2016

Ja, ikke hele gjengen på en gang da, ettersom Tolstii og Nico ikke akkurat er perlevenner lenger. De hadde en skikkelig «klinsj» seint i høst og etter det har det ikke vært hjertelig mellom de to kan man si. Synd ettersom de dermed må veksle på å være med på tur og være sammen med meg i stua, men slik er det og begge blir her! Vi hadde igjen strålende vær i helgen, så da var det klart for langtur med gjengen. Under er igjen masse bilder.

Varg fra mitt X-kull født i april 2015 kom hjem igjen til meg sist helg og han har «glidd» godt inn i flokken her hjemme. Han er en energisk gutt i sin mest sjarmerende alder (10 mnd) så her er det full fart 🙂 Denne gutten leter etter et nytt hjem hos hundevante folk. Han er snill og grei, men har mye energi som han ikke hele tiden vet hva han skal gjøre med. Han må derfor roes ned en del og ledes med tydelige grenser. Han er imidlertid en veldig myk gutt, så her er det struktur og ro som gjelder og man må ikke være hard med denne gutten. Han har en krevende pels, men er super-grei på trimmebordet så jeg er i gang med å jobbe inn en bedre pels på han. Han er grunn-trent i lydighet og kan en del som er grunnlag for videre jobbing. Om noen som leser dette tror de kan være rett hjem for han, så ta kontakt med meg for mer informasjon.

Another day in Paradise – 31.01.2016

Nok en strålende tur-dag for oss her på Toten. Vi har det kaldt om nettene med -10, men på dagen er det strålende vær og påskestemning med mange varmegrader i sola. Slike dager er jo som skapt for tur med hundene. Jeg har en ganske stillesittende jobb som kan være slitsom enkelte dager og da behøver både hode og kropp slike dager som i dag. Å gå i løssnø til svetten siler og nyte vakker natur og hunder som leker rundt beina er helt fantastisk og gjør at man er klar for ei ny arbeidsuke når mandagen kommer 🙂 Under er bilder fra turen med Nico, Tutti og Vixen i dag.

Etter turen i dag hadde jeg besøk av Eva med Tutti-valpen Yuna fra i sommer. Det var veldig hyggelig å se dem igjen og Vixen syntes det var helt strålende å få ei lita leke-venninne på besøk. Yuna fikk en kjapp «make-over», men dessverre var det blitt mørkt da vi var ferdige så jeg har ingen bilder av henne. Koselig å se igjen disse små som reiser herfra når de er 8 uker 🙂

In the woods again – 30.01.2016

I går var uværet Tor en liten tur innom indre Østland. Selv om vi selvsagt ikke hadde noe i nærheten av det de hadde på kysten, så var det vind og regn; en grei kveld for å benke seg foran TV’en med semi-finale håndball-EM på skjermen, noe godt og spise, fyr i ovnen og hunder i sofaen 🙂 Etter en slik ettermiddag og kveld i går, var både hundene og jeg klare for tur i dag. Hadde strålende vær og god temperatur, så da er det balsam for både kropp og sjel i skogen med lykkelige hunder. Nico og Vixen kan vel leke med hverandre i timesvis, men det hender de blir litt irriterte på hverandre hvis en får vond ettersom dette ikke er lek for sarte sjeler 🙂 Tutti gidder som oftest ikke å leke med «drittungene», men hun kan gjerne leke med meg og snøballer 🙂 Under er masse bilder fra dagen i dag.

Turdag – 24.01.2016

I går var jeg på utstilling med Nico og hadde en trivelig dag i hallen. Det var utstilling i Letohallen i dag også, men jeg hadde ikke meldt på. Tidligere pleide jeg alltid å melde på begge dager på disse såkalte dobbelutstillingen, men nå holder det egentlig lenge med èn dag for min del. Det er hyggelig og artig med utstilling, men jeg blir sliten etter en dag og syntes det var utrolig deilig å komme ut i skogens ro med hundene i dag. Tror Nico også var fornøyd med å «rase rundt» i snøen i dag etter en lang dag i Letohallen i går. Han er jo interessert når han er på utstilling og i går var det tispe med løpetid der også, så da er han oppe på tærne 🙂 Når jeg ser hvor sliten jeg selv er etter en dag, så kan jeg bare tenke meg hvordan det er for hundene som har både bedre hørsel og luktesans enn meg. Gutten var i alle fall trøtt i går kveld 🙂

I dag var det i alle fall tur som stod på programmet og det var deilig med «bare» -10 etter 14 dager med -18 til -25. Tutti er kortpelset så hun fikk på seg «vinterjakka» si og vi koste oss ute et par timer. Under er bilder.

Mere kald vinter – 17.01.2016

Kulden holder seg her på Indre Østland og natt til i dag hadde vi minus 22. Oppe i høyden i sola i dag var det imidlertid rene påske-stemningen og vi koste oss på tur i dag også. Under er bilder fra i dag.

Vidunderlige vinter, men brrr så kaldt – 16.01.2016

Vi har hatt en fin, klar dag, men temperaturen ligger på -15 til -20, så det gjelder å være i aktivitet når man er ute. Tidligere denne uka så jeg svaner i Hunnselva, men nå er elva frosset til og svanene er borte. Håper de har gjort som Halvdan Sivertsen synger i Kjærlighetsvisa: «Og fuglan tar te vett å flyg mot sør» slik at de ikke fryser fast i isen en plass.

Bilen min ønsker seg nok også mot sør for den liker ikke temperaturen veldig godt om dagen, så jeg er god venn med Viking og på tirsdag skal den på verksted å få ny motorvarmer. Nico og Vixen er imidlertid ikke spesielt affisert av kulden og syntes det er helt strålende med vinter og snø. Vi var i dag på løssnø-tur og denne dama fikk trimmet seg godt med noen kilometer i snøen 🙂 Under er masse bilder fra dagens tur i «Winter Wonderland».

Videre vakker vinter – 08.01.2016

I dag har vi hatt nok èn dag med klart, strålende vakkert vintervær. Gradestokken viser -15 grader, men det er bare å kle på seg og holde seg i bevegelse så er det helt topp å være ute på tur. Sikkert en del som syntes jeg er ko-ko, men jeg liker slik vær mye bedre enn de varmeste sommerdagene og det tror jeg hundene mine gjør også. Er en grunn til at denne dama aldri har vært på såkalt syden-tur og ikke kommer til å reise på det heller 🙂

Sola står lavt på himmelen om dagen og det gir noen foto-utfordringer med motlys, men også mulighet for å «catche» fine effekter og mye farger. Det er jo bare å knipse i vei og håpe at noe funker når man ser resultatet på PC’en. Det er i alle fall utrolig vakkert inne i skogen når den lave sola lager korridorer av sollys innover i den ellers mørke granskogen.

I dag har Tutti, Nico og Vixen vært de utvalgte med på tur. «Tenåringene» Nico og Vixen leker, leker og leker, mens Tutti syntes at vi voksne damer får holde sammen og forsøke med noe verdighet oppi galskapen. Sikkert fornuftig det 🙂

Under er masse bilder fra turen i dag for den som gidder 🙂

Vakker vinter – 07.01.2016

Vi har i dag hatt kaldt vintervær med strålende sol. Jeg var ute med hundene på tur en god stund og både hundene og jeg koste oss masse. Jeg tok masse bilder og under er en del av dem.

Året 2015 er over og vi har gått inn i 2016

Godt nytt år folkens! Året 2015 har, som alle andre år, vært et år med sorger og gleder. Slik regner jeg med at det blir i 2016 også, så får vi bare se hva det nye året bringer. Jeg er ikke typen til å ha nyttårsforsetter, men tar det mer som det kommer – «bring it on» som vi sier her på Toten 🙂

Vi har hatt en rolig julefeiring her hos oss og jeg hadde 9 dager fri 🙂 Dette har nok både unger og hunder satt pris på (i tillegg til meg selv, selvsagt). Vi har hatt sovemorgener og deilige lange turer. I løpet av denne perioden har vi hatt alt fra regn i mange plussgrader, via skikkelig is-føre, til snøvær og skikkelig vinter med 10 kuldegrader. Nå er det endelig vinter og kick-sparken har blitt funnet fram for fine turer med hundene og meg. Vixen er bare 9 mnd, så hun skal ikke trekke enda, men er med som «lære-hund» for å venne seg til sele og spark og denne frøkna ligger bestemt ikke på latsida 🙂 Det blir nok ikke så mange slike turer på henne, for hun er ikke mulig å begrense når hun får på sele og trekkline – her er det full fart! I skrivende stund ligger hun på sofaen og snorker «som en vaksin kar» 🙂 Under er en bildekavalkade fra min lange friperiode.

2 thoughts on “Hunder i hundre; en hverdagsblogg 2016 – 02.08.2016”

Legg igjen en kommentar