X-kull valpeblogg 28.06.15

28.juni 2015 – treg oppdretter!!!

Har vært dårlig med oppdateringer her den siste tiden. Det har skjedd masse og tiden strekker ikke helt til og da blir tid ved PC’en prioritert bort. Valpene har reist ut i verden, men en liten gutt leter fortsatt etter et passende hjem ettersom de som hadde bestilt han, viste seg å ikke være seriøse. Denne gutten er en snill og grei valp som vil egne seg godt som familiehund og treningskamerat. Han er oppmerksom og kontaktsøkende, men ikke den mest «brautete» i kullet.

3. juni 2015 – snart reiseklare

I dag har valpene vært med og kjørt Anders til skolen. Det var litt skrik og hyl i starten av turen, men gjengen roet seg fort bak i buret og etter ca 10 minutter med protester var det fred og fordragelighet resten av turen som tok ca 1 time. Senere på dagen, ble alle sammen klippet og ordnet slik at de er reiseklare ettersom de blir 8 uker til helga. Under er nye bilder av de små.

Bilder på bordet av de små 3.juni

31.mai 2015 – 7 uker gamle valper

Som overskriften sier, er valpene nå blitt 7 uker gamle og livet leker for den aktive gjengen. Det er full fart og nye ting utforskes med stor interesse. I dag har de vært ute sammen med alle de voksne hundene og spesielt de to guttene Tolstii og Nico var veldig interessante. Tutti er mer sur tante, så hun får være i fred 🙂

Jeg har ferie i den uka som kommer og vi skal da ut på noen oppdagelsesferder. Valpene er inne i en veldig viktig sosialiseringsperiode og de har enormt potensiale for læring akkurat som barn. Denne uka skal vi på bilturer, dra ut i skogen, siste ormekur skal inntas, valpene skal klippes på nytt så de er «freshe» før avreise og de skal til veterinær for vaksine, veterinærbesiktigelse og ID-merking. Blir ei innholdsrik uke for både to- og firebeinte dette her 🙂 Under er masse bilder fra dagen i dag.

25.mai 2015 – valpene har blitt 6 uker

Jeg har vært en periode uten kamera etter at det forrige brått sa takk for seg. Nå er nytt kamera på plass og selv om vi ikke har blitt helt gode venner enda, så kommer det endelig noen bilder av de små. De er skikkelig banditter om dagen og det går ikke akkurat sakte med utviklingen. De er nå inne i den perioden som er mest krevende for meg som oppdretter ettersom de nå krever sosialisering, aktivisering og grensesetting. Skjønne er de nå uansett da!

10.mai – flere bilder av gullungene

De små bartene er jo nå i en sjarmerende alder som bare ber om fotografering, så under er bilder av de små fra dagen i dag.

9.mai og gjengen har blitt 4 uker

Bebis-gjengen har nå blitt 4 uker som overskriften sier. Det er stadig mer fart på gjengen. De leker mer og mer for hver dag; det knurres og bjeffes, så her er det ingen kjære mor 🙂 Valpekassa ble tatt bort sist uke, så nå har de fått en stor valpegård på kjøkkenet mitt som er i unntakstilstand for tiden – De store, avanserte middager får vente noen uker 🙂 Vi feiret 4-ukers-dagen i går med første, lille tur ut i det fri. De syntes nok det var litt kaldt og rart i starten, men det tok ikke lange tiden før de fartet rundt og undersøkte. Allerede i dag var det en tøffere gjeng som kom ut på plenen og det blir nå små-turer ut hver dag så sant været tillater det. Så fort de blir slitne, bærer jeg dem inn igjen, for slike små bør ikke ligge ute å sove fordi det fort blir for kaldt for dem. Under er nye bilder av gjengen.

Må også ta med et par bilder av valpenes pappa Riesen Monamis Rock Solid – Trym fra da han var på utstilling i København og ble 2 X BIR + BIG4

trym2 trym

1.mai og 1.måltid

Valpene er 3 uker gamle i dag og de har fått servert sitt første måltid med oppbløtt tørrfor. Dette falt i smak for hele gjengen og de spiste med sånn ca hele kroppen. Sofie har jo fram til nå ryddet opp all avføring etter valpene, men når de nå er i gang med å spise fast føde begynner min dritt-jobb (bokstavelig talt). Valpegjengen er nå utenfor valpekassa noen turer hver dag og de undersøker kjøkkenet mitt med stor interesse. Under er bilder av de små.

26.april; valpene er 2 uker og 2 dager gamle

De 5 små blir stadig mer aktive for hver dag. De går stadig bedre på beina sine, men de er vel ikke akkurat sprintere enda 🙂 Mamma Sofie er veldig flink mamma og både valper og kassa er rene og pene til enhver tid og alle valper er gode og runde. Godt at hun tar ansvar for pappa Trym bare farter rundt i utlandet på utstilling. Denne helga har han blitt stilt ut på dobbel internasjonal utstilling i København. Dette gikk så godt som det kan gå, for den fine herremannen plukket med seg 2 X CERT, 2 X CACIB og 2 X BIR i tillegg ble han BIG 4 i går! – Vi gratulerer til Stine og Thomas + oppdretter Mona! Hans pappa er jo Black Emac Mighty Storm så jeg har jo også en stolt finger med i spillet 🙂

Under er bilder av bebisene nå i kveld.

22.april og valpene har åpnet øynene

De 5 små har nå blitt 12 dager gamle og alle sammen har åpnet øynene. Dagene går stort sett med til å sove og spise, men de har begynt å bevege seg mer og når mamma Sofie kommer opp i kassa, går de nå noen vaklende skritt på leting etter mat. Under er et par bilder av de helt nye øynene 🙂

22 apr 15 x valp 22 apr 15 x valp2

X-kullet har blitt 1 uke 17.04.2015

Valpene har nå blitt en uke gamle og alle legger godt på seg. De er fortsatt ujevne i størrelse, men prosentmessig av kroppsvekt øker de likt og alle virker kvikke og friske. Mamma Sofie er kjempeflink med ungene sine og jeg har ingen annen jobb en kos med valpene så langt. Jeg nyter dagene for jeg vet at jeg får mye mer jobb etter hvert når valpene skal begynne med fast føde og ikke minst når «Piraya-alderen» starter om noen uker 🙂 I morgen står første klo-klipp på programmet. Disse små, tynne klørne er kjempeskarpe på spissen, så for å unngå at de klorer opp Sofie når de dier, må klørne klippes regelmessig. I tillegg til dette, så er det viktig at disse små lærer at klo-klipp er udramatisk og noe man bare gjør. Voksen Riesen som IKKE VIL klippe klør er ikke morsomt! Det blir derfor klo-klipp hver uke fram til levering. Under er noen bilder av de små på 1 ukes dagen.

17 apr 15 hann 1

Hann 1

17 apr 15 hann 2

Hann 2

17 apr 15 hann 3

Hann 3

17 apr 15 tispe1

Tispe 1

17 apr 15 tispe2

Tispe 2

Til slutt noen bilder av de små «sove-trollene»

17 apr 15 valper 17 apr 15 valp2 17 apr 15 valp

X-kull født 10.april 2015

Da har Sofie fått valpene sine og det ble bare 5 valper denne gangen; 3 hanner og 2 tisper. De er litt ujevne i størrelse, men alle 5 virker så langt friske og fine. De spiser godt og mamma Sofie har jo mer enn nok melk til et såpass lite kull. Vi gleder oss nå til å få en koselig valpetid utover våren og forsommeren. Under er et par bilder fra den dagen de ble født. Den våte valpen er den førstefødte hannvalpen rett etter at den kom ut i verden.

x 10 april gutt x 11 april gutt x 11 april jente

12.april og 2 dager gamle valper

Valpene har nå blitt 2 dager gamle og mamma Sofie bruker nesten all sin tid med de små gullklumpene sine. Hun tar seg bare noen helt nødvendige turer ut. Det er ro og harmoni i valpekassa. De 5 små spiser og sover og jeg hører bare fra dem når en kommer litt bort fra de andre og tror at den er alene i verden. De er jo døve og blinde enda så det er følelsen av de andre rundt seg som gjør at de orienterer seg; de sier derfor ifra når de kommer litt bort fra resten av flokken

x 11 april mamma x 12 april mamma x 12 april tispe

4 thoughts on “X-kull valpeblogg 28.06.15”

  1. Gratulerer med X-kullet.spennende å følge de videre.her bygges det i høyden på valpekassa nå etterde flytta ned på kjøkkenet .Finni ut at ett liv på kjøkken og stue er bedre enn i kassa.

  2. Gratulerer så mye med 5 vakre små gullunger 🙂 Kjenner valpelukta helt hit, gleder meg til å komme og se på dem etterhvert! Pappa Trym og farfar Storm hilser så mye også 😉 Klem fra meg

Legg igjen en kommentar