Y-kull valpeblogg 07.11.15

07.11.2015 – Høstglede

I dag har vi endelig hatt en dag med fint, klart høstvær etter mange dager med tåke. Det er «litt» hagearbeid å ta tak i med 10 mål tomt og i dag har jeg hatt hjelp av 3 unger – èn på to bein og to på fire bein. Er vel ikke mye som slår lek i høstblader når man er unge og i dag var det full fart i høstløvet her ute 🙂 Under er bilder av Anders og valpene; min egen Yo-Yo og den rosa valpen som fortsatt er til salgs.

01.11.2015 – Mange har reist

De fleste valpene har nå reist til sine nye hjem og meldingene fra valpekjøperne så langt er positive; aktive valper som er nysgjerrige på livet og sosiale med både folk og dyr. Slik gleder jo et oppdretterhjerte 🙂 Skal få lagt inn noen av bildene jeg har fått etter hvert, men de ligger foreløpig på mobil og Pad. Veldig moro å få bilder av de små! Lille frøken rosa, Black Emac Yabba Dabba Doo, er fortsatt igjen her hjemme og venter på at rett eier skal dukke opp for henne. Hun er en sosial og leken valp, som nok gjerne kan komme til noen som vil ha et aktivt hundehold og trene med henne.

16.10.2015 – Lenge siden sist

Trodde egentlig ikke det var så lenge siden sist jeg oppdaterte her, men det er det tydeligvis. Døgnet burde hatt 28 timer for tiden, så det er en forklaring på hvorfor hjemmesiden kommer i siste rekke. Valpegjengen er rimelig aktive for tiden og det er masse som skal skje nå, disse siste dagene hos meg. De har fått siste ormekur, alle har blitt vaksinert og ID-chippet, de er klippet (både pels og klør), de har vært med og kjørt bil flere ganger og de har vært noen turer i skogen. Skikkelig aktive og dristige denne gjengen, så det er ikke bare enkelt å holde oversikt på 8 stk i skogen. De ruser avgårde i ulike retninger, så jeg tilbringer mye av tiden på tur med å telle til 8 slik at jeg vet at alle er med til enhver tid. De leker, graver, tygger pinner, bærer kongler, drikker sølevann og er i det hele tatt friske, aktive Riesen-valper. Dere som skal hente en av disse krabatene, bør forberede dere på en aktiv periode 🙂 Under er bilder fra turer de to siste dagene.

30.09.2015 Flere bilder

Gjengen er en del ute om dagen og nå som vi endelig har noen fine høstdager, må jeg jo fotografere gull-ungene. Her kommer derfor flere bilder.

29.09.2015 Bildedryss

Dagene rusher avgårde med en valpegjeng som stadig krever mer oppmerksomhet og aktivitet. Det er nesten skremmende når man ser utvikling fra dag til dag. Dere som var her på lørdag og kikket, ville nok sett stor forskjell allerede i dag. Har lagt ut lite bilder noen dager selv om jeg har tatt jevnt med bilder. Under kommer derfor et bildedryss av de små.

22.09.2015 Valpene har passert 4 uker

Har vært litt tynt med oppdateringer her i det siste. Det er definitivt ikke fordi det ikke skjer noe, men dagene flyr av gårde litt for fort. Valpene har det i alle fall bra og utvikler seg som valper skal. De blir mer rampete og «slitsomme» 🙂 for hver dag, så da er de vel helt normale Riesen-valper 🙂 De får nå 3 måltider med oppbløtt tørrfor om dagen og da kommer det jo en del ut i andre enden også, så her står vaskebøtta alltid beredt og jeg har «vaskedame-hender» 🙂

Valpene har vært utendørs en liten tur, men det har blitt mindre enn jeg hadde tenkt fordi været ikke har vært optimalt for småttisene. Håper på bedring slik at de kan komme seg ut, oppleve verden litt og erfare nye ting.

De lærer jo ellers litt nytt inne også og  har hatt sitt første møte med klippemaskin ettersom jeg klippet dem «foran og bak», dvs kinn, ører, hals og bakspeil. Dette gikk kjempefint og ingen av dem var redd for maskina. Jeg klipper dem også èn gang til før levering slik at de skal være vant med maskinen som durer og vibrerer både her og der 🙂 Jeg mener at dette er en viktig del av sosialiseringen for en Riesenschnauzer som faktisk bare må gjøre dette resten av livet. Det er ikke godt for verken hund, eier eller trimmer dersom hunden er redd eller sint når den skal få nødvendig stell.

Ellers er det jo en nyhet å melde at valpenes pappa, Hemi, har gjennomført sin MH (mentaltest). Dette gikk kjempefint; Hemi scoret veldig godt på den sosiale biten av testen, han har gode avreageringer uten at det henger igjen redsler fra moment til moment og han er helt skuddfast og fikk 1 på skuddene. Det vil si at begge valpeforeldre har gjennomført MH ettersom Tutti gjorde sin da hun var ca 1 år og begge foreldre avreagerer godt og har 1’ere på skudd 🙂

Under er noen bilder av valpene siden sist.

12.09.2015 Valpene er 3 uker gamle

Valpene er nå blitt 3 uker gamle og det begynner å bli mer og mer fart på dem og de kommer seg nå galant over kanten på valpekassa når de vil ut til mamma Tutti for å få mat hvis hun ikke gidder å gå opp i kassa til dem. De har fått oppbløtt tørrfôr for første gang i dag og det falt visst i smak for gjengen 🙂 Det begynte så fint med alle 8 rundt kanten, men plutselig var alle midt i matfatet og ble sånn passe innklint med mat 🙂 Alle 8 forsynte seg godt i matfatet og etterpå har de sovet; gode og mette.

Fra Sverige rapporterer Kerstin med pappa Hemi at han har gjort rent bord på utstilling i dag og fått sitt andre CACIB enda han ikke er 2 år enda – vi gratulerer!

Under er nye bilder av de små som stadig blir vanskeligere å fotografere fordi de ikke har helt tid til å være i ro.

07.09.2015 Valpene har passert 2 uker

Valpene er nå over to uker og de utvikler seg fra dag til dag i et rasende tempo. Alle sammen har nå åpnet øynene i løpet av helga og de har begynt å gå rundt i kasse med ustøe skritt. De klager høylytt når mamma Tutti går ut av kassa slik at maten forsvinner. Hun begynner å ta seg noen pauser fra dem og jeg har begynt å ta henne med på skogsturer igjen og det virker hun veldig fornøyd med. Under er bilder av de små, litt over 2 uker gamle.

29.08.2015 Valpene er 1 uke

Valpene er nå blitt 1 uke gamle og alle sammen legger på seg og vokser godt. Jeg var litt bekymret for den minste tispa, men hun legger også på seg og ser ut til å klare seg godt. Hun ser nå ut til å ha funnet seg en teknikk med å ta en av pattene under bakbeina til Tutti slik at hun får ligge i fred for de store søsknene sine. Valpene har nå fått på seg merkebånd i ulike farger slik at jeg skal kunne skille alle de 7 tispene fra hverandre. Den ene hannen er det jo greit å skille ut, men han har også fått på seg bånd slik at de kommende eierne av han kan følge med sin valp på bildene. De har nå fått sin første klo-klipp og mange flere skal det bli 🙂 Jeg klipper klørne hver uke mens valpene er hos meg. Dette gjør jeg dels fordi disse små valpeklørne er sylskarpe og hvis de blir lange så kan de klore opp jurene til mamma Tutti. Men jeg gjør det også for at de små skal venne seg til klo-klipp fordi det ikke er spesielt moro med en voksen Riesen som har et dramatisk forhold til klo-klipping. Jeg anbefaler derfor de nye eierne og fortsette en rutine med ukentlig klo-klipp. På denne måten blir dette en selvfølgelighet som man bare gjør og ferdig med det 🙂 Mamma Tutti er kjempeflink med sine små og både valper og valpekasse er reint og strøkent til enhver tid – flinke Tuttien min 🙂 Under er de første individuelle bildene av de små

Valpene er blitt 3 dager gamle

Alle vokser og spiser. Den lille tispa henger fortsatt etter de andre og jeg har i dag kjøpt valpemelkerstatning for å gi henne litt ekstra. Eller, mer korrekt, jeg tenkte å gi henne litt ekstra. Hun har vilje som en Riesenschnauzer og sier «takk, men nei takk!!!» Hun vrir seg unna og viser med hele seg at dette ikke er «the real thing». Hun er ivrig på den melken Tutti har, så da får jeg nok heller hjelpe henne litt med å holde de andre unna når hun spiser slik at hun ikke blir dyttet vekk. Fake-melk vil hun definitivt IKKE ha!!! 🙂 Ellers er det bra med alle valpene så langt og de virker friske og pigge hele gjengen. Under er noen av dagens bilder. Jeg lover ikke bilder hver dag framover, men nå om dagen er det lite å gjøre for meg ettersom Tutti er kjempeflink med dem. Blir nok mer på meg etterhvert når denne gjengen skal utforske verden om noen uker 🙂

Da kom valpene litt for tidlig den 22.08.15

Tutti ble litt pesete utover lørdag og temperaturen lå rundt 37 grader. Klokka 17.30 kom den første valpen og etter det kom det jevnt og trutt med valper til jeg endte opp med 1 hann og 7 tisper oppi kassa sammen med Tutti. Hun er utrolig flink til dette med fødsel og jeg er så imponert over den kjære tispa mi. Hun er rolig og sparer på kreftene mellom valpene, navler dem når de kommer ut og steller dem etter alle kunstens regler. Hun er veldig forsiktig når hun legger seg ned hos dem og er skikkelig hønemor som kun går fra valpene sine når hun MÅ ut en tur. Hele kullet er veldig jevne, med unntak av den siste tispa som er litt mindre enn de andre. Hun kom en god stund etter de andre valpene og jeg trodde egentlig at fødselen var over da hun meldte sin ankomst. Hun har vært litt slapp i dag, så jeg hjelper henne med å holde de andre unna når hun dier slik at hun ikke blir dyttet unna. Hun vil gjerne ha mat, så da syntes jeg det er riktig å hjelpe henne så ikke de større søsknene dytter henne bakerst i mat-køen hele tiden. Vi gleder oss til en spennende valpetid framover! Under er bilder av de 8 små vidunderbarna 🙂

Hjelp, Tutti sprekker snart – 19.august 2015

Vi har nå forberedt fødsel for Tutti. Valpekassa står klar og Tutti er klippet under magen og på innsiden av bakbeina for å unngå masse «kliss» i lange beinhår under fødselen og i dagene etterpå. Jeg tok ultralyd av henne hos veterinær på Gotland i sommer og der så de 5-6 valper, men magen er kjempestor så på fredag har vi time for røntgen slik at jeg har en viss peiling på hvor mange små nøster jeg skal ta imot.

Hun er stor og tung om dagen, så hun tar det rolig og sover mye, men er i form, bare veldig tung. Under et bilde fra i kveld.

tutti 19 aug

7 thoughts on “Y-kull valpeblogg 07.11.15”

Legg igjen en kommentar