Z-kull valpeblogg – 25.08.2016

25.08.2016 – Innholdsrike dager

Valpene nærmer seg nå 8 uker og flytting til sine nye hjem. I denne perioden er det viktig at jeg som oppdretter legger ned mye jobb i valpene slik at de får oppleve ulike ting og dermed er best mulig rustet til å møte den store verden der ute. Denne uka har jeg derfor hatt dem med på biltur og vi har vært i skogen i tillegg til det vanlige livet her hjemme. Bilkjøring gikk veldig fint med bare litt hyl og skrik, men ingen bilsyke. Skogen ble undersøkt med stor interesse ved bruk av både nese, ører, øyne og tenner (som det meste for tiden)

I dag var hele gjengen hos veterinær for vaksine, helsekontroll og ID-merking. Dette gikk veldig greit og veterinæren påpekte at hele kullet virker rolige, harmoniske og tillitsfulle – varmer et oppdretterhjerte det 🙂 Alle valpene er i orden på alle vis, men et par av guttene har litt trange bitt som skal følges med – ikke noe uvanlig i perioder på disse små som vokser så fort.

Under er bilder fra den siste uka. NB: to ulike gallerier

19.08.2016 – Med stormskritt mot 7 uker

Valpene er en aktiv gjeng om dagen og det har vært deilig med ei hel uke med fint vær hvor gjengen har kunnet være mye ute. De sier høylytt ifra når de vil ut og det er nesten bare tiss å ta opp etter dem inne fordi de vil gjøre «de større tingene» ute – flinke unger 🙂 Det er full fart på gjengen, men de er snille valper og det er forbausende lite biting til Riesen-valper å være. Under er masse bilder fra uka som har gått.

15.08.2016 – 6 uker gamle

Valpene er 6 uker gamle i dag og de har hatt mye besøk den siste tiden. De er jo stadig mer aktive og de leker med de voksne hundene som er veldig forsiktig med dem. Jeg holder jo denne leken under oppsikt for de små kan bli skadet om de voksne begynner å leke seg imellom og glemmer å se etter valpene.

I dag har de vært en del sammen med leke-tante Melis 🙂 Ungene og jeg har jo fortsatt ferie, så med fint vær som i dag, er valpene mye ute. I dag har Anders syklet en del og dette var av stor interesse for valpene 🙂

Under er masse bilder av gjengen på 6-ukers-dagen. Hvilken valp som er på bildet står i bildetittelen for den som ser etter sin spesielle 🙂

08.08.2016 – 5 uker gamle

Valpene er 5 uker gamle i dag og jeg skal si det begynner å bli fart på gjengen. De får nå 3 måltider hver dag med oppbløtt tørrfôr i tillegg til at de fortsatt får en del melk av Tutti. I går klippet jeg over alle sammen på hodet og bak. Dette har en to-delt funksjon; dels skal valpene være enkle å holde rene bak. I tillegg så tilsier erfaring med tidligere kull at valpene blir enklere å ha på bordet / tryggere når de blir større hvis de blir tilvendt og får trent på bordet og klippemaskin mens de er små. Jeg vil derfor klippe over dem foran og bak med maskin to ganger før de reiser og jeg klipper klørne 1 gang pr.uke. Jeg oppfordrer alle valpekjøpere til å fortsette med dette etter at valpene kommer i hus hos den enkelte.

Jeg har tatt bilde av hver enkelt valp på bordet i dag. Som vanlig hadde det regnet, så valpene var litt våte i pelsen og ikke alle er like enkle å stille opp. Skal prøve å få tatt noen bedre bilder hvis det skulle bli tørt ute en dag 🙂

8 aug 16 blaa

Blå hann

8 aug 16 groenn

Grønn hann

8 aug 16 graa

Grå hann

8 aug 16 lys blaa

Lys blå hann

8 aug 16 lilla

Lilla tispe

8 aug 16 gul

Gul tispe

Under er i tillegg blandede bilder fra i ettermiddag

04.08.2016 – Bildebonanza

I dag har jeg tatt masse bilder av valpene. Hvilke valper som er på hvert enkelt bilde står i bildeteksten der dere ikke ser fargen på halsbåndene. Alle valpene er tykke og gode og de er nysgjerrige og undersøker nye omgivelser med stor interesse. I dag var senter for interessen det ene blomsterbedet mitt og det blir nok ikke det samme igjen denne sommeren for å si det slik 🙂

03.08.2016 – Individuelle bilder

I dag har jeg tatt noen individuelle bilder av valpene. Nå er det jo slik at ikke alle bilder blir like vellykkede og disse fotoobjektene står jo ikke akkurat stille 🙂 Det er derfor litt ujevnt antall bilder av de ulike valpene, men flere bilder kommer etter hvert.

31.07.2016 – Utelivet har startet

Valpene nærmer seg nå 4 uker og begynne rå bli hjelpsomme når jeg vasker gulv og lignende. Når det er fint vær, har de derfor begynt å være litt ute i korte perioder. Jeg tar dem inn så fort de begynner å bli slitne ettersom slike små lett kan få urinveisinfeksjon hvis de ligger ute. Ellers er det jevnlig klo-klipp og øking i antall måltider det går i om dagen. Under er noen bilder fra utelivet her hos oss.

‘23.07.2016 – Snart 3 uker og utviklingen går sin vante gang

Valpegjengen er, som overskriften sier, snart 3 uker og de blir stadig mer aktive og sosiale. I går fikk de prøve litt most tørrôr med tispemelk-tilskudd i. Dette var nok litt rart for dem, men den tjukkeste av gutta satt midt i maten og gumlet i seg 🙂 Har matvettet i orden disse valpene her. Ellers er de litt i gang med å leke; både med hverandre og med leker. De er mer oppe på beina og har begynt å interessere seg for verden utenfor valpekassa. Fredag kveld ble derfor kassa demontert og valpegården satt inn. De ser ut til å like et litt større område og farter rundt bak «gjerdet» sitt. Anders er veldig glad i valper, så han tilbringer mye tid i valpegården og dette er verdifull sosialisering for de små for å bli til gode, sosiale vesener når de vokser til. Under er bilder fra de siste dagene.

19.07.2016 – 15 dager gamle

Det har vært litt tregt med oppdateringer her siden fødsel fordi dagene har vært travle og data havner bakerst i køen hele tiden. Perioden fra fødsel fram til i dag har ikke vært bare lystig. Som jeg skrev rett etter fødselen, så var valpene ujevne i størrelse og den minste tispevalpen sakket akterut i forhold til søsknene sine. Jeg hjalp henne litt med tillegg fra flaske ettersom hun virket livskraftig og gjerne ville ha mat. Jeg tenkte at hun bare var så mye mindre og derfor ble dyttet bakerst i køen ved pattene. Guttene i dette kullet er definitivt ikke små, så det er ikke bare, bare å brøyte seg vei fram til maten i denne gjengen her. Imidlertid så kom hun seg aldri riktig i gang og økte ikke i vekt som hun skulle, så vi mistet dessverre den minste av tispene våre. Tutti var også litt urolig med denne valpen og det ble jo litt ekstra med flaskeforing o.l som høne-mor Tutti ikke likte i det hele tatt; hun vil ha de små i kassen sin for seg selv 🙂 Jeg syntes derfor det er mer ro og harmoni etter at den lille døde, så hun feilte nok noe jeg ikke riktig forstod. Jeg har nå 4 hanner og 2 tisper tilbake og de legger i alle fall godt på seg alle sammen. De begynner nå å reise seg opp på beina, de har åpnet øynene og i går så jeg første tilløp til lek. Hele gjengen har fått klippet klørne sine og ellers så spiser og sover de for det meste – akkurat slik små bebiser skal 🙂 Under er masse bilder fra de siste 12 dagene.

Valpefødsel; 04.07.2016

Da har mitt Z-kull kommet til verden på selveste 4.juli – ikke dårlig med en egen nasjonaldag (har bare lånt den av USA) 🙂 Syntes det er en hyggelig gest av amerikanerne at de feirer valpefødselen så stort 🙂 Det ble 4 hanner og 3 tisper og nå håper jeg alle sammen klarer seg gjennom de første kritiske dagene. Det hender jo at noen små ikke lever opp, selv om jeg heldigvis ikke har opplevd det så mange ganger. Valpene er litt ujevne i størrelse, men alle sammen virker livskraftige og det er ikke noe å si på matlysten. Mamma Tutti er som vanlig en super-mamma. Hun var rolig gjennom fødselen (såpass rolig at jeg trodde fødselen hadde stoppet opp flere ganger). Hun er rolig og behersket med valpene sine, vasker, stuller og steller og har masse melk. Hva mer kan en gjeng med nyfødte Riesen-banditter (og oppdretteren) ønske seg?

Jeg har tatt noen bilder av de små. Ikke så lett å fotografere disse små og jeg har prøvd meg litt fram både med og uten blits. Da jeg fikk bildene inn på dataen så jeg at de uten blits hadde fått et gul-skjær. De bildene er derfor bildebevis for at dette er ekte gull-klumper fra Toten:-)  Ari Behn uttalte jo at deres førstefødte var en «gyllen halvmeter». Mine bebiser er ikke en halvmeter, men jammen meg er de like fine som en nyfødt prinsesse 🙂

2 thoughts on “Z-kull valpeblogg – 25.08.2016”

Legg igjen en kommentar